Pikkuputiikista yksilöllisyyttä juhlapäivään

Pukeutumisella on helppo tuoda ilmi omaa persoonallisuuttaan sekä luonnettaan. On mukavaa pukeutua vaatteisiin, joita ei ole joka toisella vastaantulijalla. Etenkin juhlapäivänään moni kaipaa pukeutumiseensa hieman lisää yksilöllisyyttä. Tässä avuksi tulevat useat erilaiset putiikki-tyyppiset naistenvaateliikkeet, joista on helppo löytää persoonallisia valmisvaatteita tai täysin alusta asti sinulle suunniteltuja pukuja.

Ammattilaisen apua voi käyttää sopivien vaatteiden valitsemisessa tärkeisiin tilaisuuksiin ja auttamaan juuri sinulle parhaiten sopivan mallin löytämisessä. Liikkeiden edustajat ovat usein myös saaneet koulutusta ja ovat tottuneet näkemään, mitkä värit ja sävyt sopivat asiakkaalle parhaiten.

Ensimmäiset tärkeät juhlat

Usein rippijuhlat ja viimeistään lukion vanhojentanssit ovat ensimmäisiä kertoja, kun äidit vievät tyttärensä ketjuliikkeistä poiketen hieman yksilöllisempiä asusteita tarjoavaan liikkeeseen. Ammattilainen osaa suhtautua nuoreen naiseen arvostuksella ja kunnioituksella, jota hän toki ansaitsee. Etenkin nuoret naiset ovat tarkkoja siitä, että juuri heidän juhlapäivänsä puku olisi mahdollisimman persoonallinen ja että samaa asua ei olisi kenelläkään muulla. Tässä pienten vaateliikkeiden palvelut tulevat apuun. Varta vasten asiakkaalle suunniteltu ja valmistettu puku istuu varmasti ja antaa nuorelle itsevarmuutta tärkeään päivään.

Hääpukuun panostetaan

Suurin ja arvokkain juhla ihmisen elämässä on yleensä hääpäivä. Se on ainutlaatuisuudeltaan ja tunnelmaltaan hyvin merkittävä ja sen valmisteluun halutaan todella panostaa. Usein morsiamelle tärkein yksityiskohta on hääpuku, joten sen hankkimiseen käytetään paljon sekä aikaa että hääbudjettia.

Parhaiten istuvan ja oman toiveensa mukaisen puvun saa teettämällä sen pikkuliikkeessä. Nykyään useat nuoremmat morsiamet ovat kiinnostuneita tilaamaan hääpukunsa netistä sen helppouden vuoksi. Kuitenkin pienen juhlapukuliikkeen asiantuntevuus sekä ammattitaito ovat yleensä omaa luokkaansa. Tämän lisäksi liikkeessä on mahdollista sovittaa asua useampaan kertaan ennen sen lopullista valmistumista. Näin yhdessä liikkeen ammattitaitoisten ompelijoiden avulla voidaan pukuun tehdä erilaisia muutoksia. Yksityiskohtia kuten helmiä, pitsiä, nauhoja tai vaikka sulkia voidaan lisätä asuun omien toiveiden mukaan, jotta aikaan saadaan morsianta miellyttävä kokonaisuus.

Muut juhlat ja arkipukeutuminen

Usein myös pienempiin juhliin tai tapahtumiin etsitään hieman yksilöllisempiä vaatteita. Tavallisista liikkeistä poikkeavaa valikoimaa löytyy helposti pienemmistä vaatetusliikkeistä. Ja jos arkipukeutumisesi kaipaa piristystä tai tarvitset asiantuntijan neuvoja asukokonaisuuksien valinnassa, näiden liikkeiden ammattilaisilta saat varmasti kaipaamaasi palvelua. Voit myös teettää itsellesi istuvia arkivaatteita, jolloin kaavoja ei tarvitse tehdä joka kerta uudestaan vaan mitat vain tarkistaa.

Eniten pieniä putiikkeja löytyy pääkaupunkiseudulta, mutta myös pienemmistä kaupungeista löytää usein yllättävän hyviä kauppoja. Mikset valitsisi seuraavaksi vaatehankinnaksi jotain persoonallisempaa ja itsesi näköistä? Samalla saat pitkäikäisyyttä asuvalikoimaasi, sillä laatu on usein pienten liikkeiden tae.

Väriä vaatekaappiin

Pienten vaateliikkeiden myyjät ovat usein pukeutumisen asiantuntijoita ja he osaavat neuvoa sinua juuri sinun vartalollesi sopivien vaatemallien valitsemisessa. Joskus saattaa itse olla hieman sokea sille, mitkä vaatteet korostavat omia hyviä puolia parhaiten, jolloin apu on tarpeen. Usein liikkeiden asiantuntijat osaavat kertoa myös mitkä värit sopivat parhaiten ihosi tai hiustesi sävyyn. Esimerkiksi ruskeahiuksiselle sopivat värit ovat neutraaleja tai erittäin intensiivisiä punaisen ja sinisen sävyjä. Vaalealle taas kylmemmät ja vaaleat sävyt käyvät tummia värejä paremmin. Tämä johtuu siitä, että hyvin värikkäät vaatteet voivat tehdä vaaleaihoisen entistä kalpeamman näköiseksi. Asiantuntija osaa usein kertoa oletko sävyltäsi kevät-, kesä-, syys- vai talvi-ihminen ja suositella sen perusteella sinulle parhaiten sopivia vaatteita.

Yleisesti naisten muodissa suositaan tällä hetkellä hempeitä roosan sävyjä mutta yhtälailla myös armeijan vihreitä. Sävyt tummenevat syksyä ja talvea kohti. Nuorten suosikkeina ovat pitkään olleet erilaiset kirkkaat sävyt sekä neonvärit. Myös eri värejä ja sävyjä on alettu yhdistellä vapaammin. Aiemmin ristiriitaisina sävyinä pidettyjä värejä, kuten sinistä ja vihreää sekä punaista ja oranssia näkee nyt entistä enemmän yhdistettynä toisiinsa. Etenkin naistenvaatteiden muotivärit vaihtelevat sesongeittain.

Huolimatta siitä, mikä on juuri tällä hetkellä huippumuodikasta, kannattaa panostaa pitkään käytössä toimiviin perusväreihin. Tämän lisäksi vaatevalikoimaa voi piristää pienillä yksityiskohdilla itselleen sopivien sävyjen mukaan.